Voor Naasten

Welkom op deze ‘Stoppen is Mogelijk’ zelfhulpmodule voor naasten.

Deze zelfhulpmodule is bedoeld voor partners, familie, vrienden of andere naasten van mensen die kijken naar seksueel misbruikbeelden van minderjarigen.

Je bezoekt deze website omdat je waarschijnlijk in een moeilijke situatie zit, of omdat iemand in je omgeving in een moeilijke situatie zit. In de modules en in de teksten gaat het over seksueel misbruikbeelden van minderjarigen. Een heftig onderwerp, daarom kan het moeilijk zijn om de modules te lezen. Neem hiervoor voldoende tijd, zorg dat je op een rustige plek zit en pauzeer of stop met de modules wanneer jij dat wilt. Als je hulp of ondersteuning nodig hebt, kan je anoniem en gratis contact opnemen met Stop it Now.

Misschien ben je er achter gekomen dat iemand die jij kent naar misbruikbeelden kijkt, of misschien stond de politie onlangs bij jou voor de deur en wordt iemand in jouw omgeving hiervan verdacht. Misschien gaat het om jouw partner, iemand in je familie of iemand anders die jou dierbaar is. Het kan zijn dat je nog in shock bent van deze ontdekking en dat er veel onduidelijk is over de toekomst. In alle gevallen zijn de vragen en gevoelens die nu door jou heen gaan normaal. Ze mogen er ook zijn.

Weet dat jij niet de enige bent die nu in deze situatie zit. Het is een groot probleem dat veel mensen treft.

Ons hulpaanbod is er ook voor jou. Sinds het bestaan van Stop it Now hebben we al veel partners, familieleden en anderen kunnen helpen. Deze zelfhulpmodules kunnen jou op weg helpen. Je bent altijd welkom om via telefoon, chat of e-mail contact op te nemen met de hulplijn Stop it Now, zowel in Vlaanderen als in Nederland. Onze hulplijnen zijn anoniem en gratis, ons doel is om mensen ondersteuning en hulp te bieden.